ANESTEZIA este o metoda terapeutica prin care se aboleste reversibil sensibilitatea in timpul actului operator, oferind confort deopotriva pacientului si medicului chirurg.

Definitie

ANESTEZIE

TERAPIE

INTENSIVA

Principalul deziderat anestezic este abolirea  durerii pe timpul actului operator. Confortul psihic al pacientului este alt deziderat important, si este realizat prin SEDARE intravenoasa sau inhalatorie , sau chiar prin SOMN reversibil indus medicamentos.

 

Pe primul loc in timpul unei anestezii sta siguranta pacientului! De aceea, STABILITATEA FUNCTIILOR VITALE este in centrul atentiei medicului anestezist, fiind obtinuta prin medicatie adecvata si monitorizare continua.

 

Inaintea programarii unei interventii chirurgicale, pacientul este consultat de medicul anestezist pentru evaluarea  riscului anestezic , completarea investigatiilor si stabilirea planului anestezico-chirurgical.

 

In Clinica Palade , in functie de tipul interventiei chirurgicale si de bolile asociate ale pacientului, acesta poate beneficia de urmatoarele tipuri de anestezie:

- anestezie locala ( cu sau fara sedare intravenoasa): injectare de anestezic local in regiunea ce urmeaza a fi operata, zona respectiva devenind nedureroasa in timpul manevrelor chirurgicale

- anestezie regionala (cu sedare intravenoasa): prin injectare de  anestezic in spatiul subarahnoidian ( rahianestezie) sau peridural ( anestezie peridurala), care suprima sensibilitatea si mobilitatea in partea inferioara a corpului.Pacientul este constient , iar efectele anestezicului sunt complet reversibile.

- anestezie generala de scurta durata : prin administrare de anestezic intravenos sau inhalator care   aboleste starea de constienta si sensibilitatea dureroasa a pacientului, pe durata scurta de timp, cu mentinerea  respiratiei spontane.

- anestezie generala cu protezarea caii aeriene (IOT), in care pacientul are abolita starea de constienta, sensibilitatea dureroasa si respiratia spontana , acesta fiind ventilat de aparate pana la sfarsitul operatiei, ulterior recuperarea fiind completa. Postoperator imediat pacientul este transportat in salonul ATI unde este supravegheat de medicul anestezist si asistenta medicala pana la revenirea completa de sub efectul anestezic.